Sterilizarea biberoanelor
Sterilizarea biberoanelor, capacelor, tetinelor si a tuturor ustensilelor de care te ajuti in prepararea laptelui este foarte importanta in prevenirea imbolnavirilor micutului.
Prima data, clateste-le sub jet de apa rece, dupa care le speli cu apa calda si detergent. Urmeaza o a doua clatire (abundenta) si sunt gata de sterilizat!
Sterilizarea se poate face prin mai multe metode: "clasica" (prin fierbere), la rece, la aburi, la microunde.
Fierberea este cea mai veche metoda de sterilizare. Fierberea echipamentului se va face dupa ce acesta este spalat bine si clatit.
Biberoanele si tetinele se pun intr-un vas mare cu apa, acoperit cu un capac si se fierb timp de 25 de minute (cu toate piesele scufundate complet). Apoi se pastreaza vasul acoperit pana la utilizare. Vasul in care se face fierberea trebuie tinut la distanta de copiii din familie. Fierberea uzeaza mai repede tetinele decat alte metode de sterilizare.
Sterilizarea chimica
Puteti utiliza o simpla cutie de plastic cu capac, care sa fie suficient de mare pentru ca toate biberoanele sa incapa bine scufundate in lichidul de sterilizare. Nu utilizati cutia decat in acest scop. Aveti grija ca biberoanele si tetinele sa fie complet acoperite de lichidul de sterilizare si ca durata sterilizarii sa fie cea recomandata de producator. Lichidul de sterilizare se gaseste gata preparat in farmacii sau exista tablete pentru sterilizare, cu instructiuni de folosire.
Category: Igiena