Somnul la bebelusi
La bebeluşi, somnul ajută la dezvoltarea creierului, la asimilarea informaţiilor pe care copilul le învaţă în fiecare zi. Dacă copiii au învăţat mai multe lucruri în decursul celor câteva ore când sunt treji, aceştia vor dormi mai mult, deoarece, în timpul somnului, informaţiile sunt stocate în memoria pe termen lung. Este important să vă asiguraţi că sugarul dumneavoastră doarme cât este indicat la această vârstă deoarece bebeluşii cresc în somn.
Imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.
In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
Incepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza.
La inceput, copilul se trezeste de fiecare data plangand pentru ca ii este foame. El vrea doar sa suga si apoi sa se cufunde repede la loc intr-un somn adanc.
Pentru ca somnul bebelusului tau sa fie cat mai linistit, este foarte important sa ii construiesti o rutina a somnului cu ajutorul unor activitati de relaxare.
Cantecelele de leagan sau povestile sunt unele dintre ritualurile care pregatesc bebelusul pentru un somn linistit.
Pe de alta parte, linistea si sanatatea bebelusului tau pot fi cu usurinta armonizate in fiecare seara cu ajutorul bailor calde si al masajului. Este bine de stiut ca medicii pediatri le recomanda inainte de culcare, pentru a asigura un somn linistit bebelusului.
Baia de seara poate deveni foarte usor un moment de apropiere si de distractie pentru tine si bebelusul tau.
Primul pas in imbaierea bebelusului este alegerea corecta a produselor de ingrijire, care sa nu ii irite pielea, ochii sau chiar parul.
Este important sa stabilesti o legatura cu copilul tau inca de la inceput, prin intermediul atingerilor delicate si iubitoare. De aceea, este foarte bine de stiut ca masajul nu trebuie sa lipseasca din ritualul de pregatire a bebelusului pentru un somn linistit.
Category: Somn