Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro

Mucilagiu de orez pentru sugari

Mihaela Ela | 1:57 AM |



2%, 3%, 5%,

De cu seara se pun la macerat intr-un litru de apa rece 20-30-50 g de orez ales si spalat. Dimineata se pune vasul cu apa si orez la fiert, la foc mic, timp de 2 ore, pana ce bobul de orez infloreste. Se reface cantitatea de apa evaporata la voluul initial si se mai da un clocot. Apoi orezul impreuna cu apa se paseaza printr-o sita deasa, de doua, trei ori. se adauga 50 de grame zahar si se mai da un clocot pentru sterilizare.

se pastreaza la rece si se consuma in decurs de 24 ore. valoarea calorica pentru mucilagiu de orez2% este de 6.4 calorii la 100g produs. Mucilagiul de orez in concentratie mai mare de 10% poate accentua peristaltismul intestinal diminuand astfel absortia de proteine si calciu.

Indicatii:

Dilutia laptelui de vaca sau in resuspendarea laptelui praf. Determina o ameliorare a coagularii cazeinei.

Ca regim de tranzitie in alimentarea sugarului cu boala diareica, datorita proprietatilor absorbante si antifermentative. diminua secretia si peristaltica intestinala.

Category:

About Nhamngahanh: My name is Dinh Quang Huy . Known as Nhamngahanh .I'm administrator of SimplexDesign blog .This blog was opened for test .